Optioneel: een handje gehakte peterselie of bieslook
Zo maak je het
Kook de kipfilet in een pan met water en een snufje zout gedurende 10-15 minuten, totdat de kip gaar is. Laat de kip afkoelen en trek deze daarna met 2 vorken uit elkaar in kleine reepjes.
Saus Maken: Meng de zeedijkmayonaise, Griekse yoghurt en citroensap in een grote kom. Breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper.
Voeg de afgekoelde kip, appelblokjes, rozijnen en fijngesneden rode ui toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar zodat de kip en de overige ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn met de saus.
Proef de salade en voeg indien nodig extra zout, versgemalen peper of citroensap toe. Optioneel kun je wat gehakte peterselie of bieslook toevoegen voor extra smaak en kleur.
Laat de salade minstens 30 minuten in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Serveer de kipsalade op een broodje of toast of als bijgerecht bij een maaltijd.
Onmisbaar bij de BBQ en vooral ontzettend lekker! Jouw maïskolven maak je extra lekker deze huisgemaakte aioli. Simpel, maar verrukkelijk. Ga jij 'm maken?
Ben jij gek op zalm? Probeer dan eens deze heerlijke zalm van de BBQ met een kerrie twist! Hartig en lekker zoetpittig door onze Oliehoorn Zeedijk Mayonaise.