Home / Inspiratie / Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes-tonijn-brander mayo Recepten
Vitello tonnato van kalfslende met kappertjes-tonijn-brander mayo
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500 gram kalfslende
- Zout en versgemalen zwarte peper
- Olijfolie
- Verse kruiden, zoals rozemarijn en tijm (optioneel)
- 1 blikje tonijn op water, uitgelekt
- 1/2 kopje Oliehoorn Brander mayonaise
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Gemengde kruiden zoals peterselie, basilicum, dragon en kervel
- Extra vierge olijfolie
- Vers citroensap
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180°c.
- Bestrooi de kalfslende met zout en peper. Als je wilt, kun je verse kruiden zoals rozemarijn en tijm over het vlees strooien.
- Verhit wat olijfolie in een ovenvaste pan op hoog vuur. Bak de kalfslende aan alle kanten goudbruin.
- Zet de pan in de voorverwarmde oven en braad de kalfslende gedurende 20-25 minuten, of tot deze medium-rare is. De kerntemperatuur moet ongeveer 52-54°c zijn.
- Haal de kalfslende uit de oven en laat deze afkoelen. Wikkel het vlees in folie en zet het in de koelkast om af te koelen.
- In een blender of keukenmachine combineer je de uitgelekte tonijn, brander mayonaise, kappertjes, citroensap, zout en peper. Mix tot een gladde saus. Proef en pas de smaak aan door meer zout, peper of citroensap toe te voegen.
- Meng de gemengde kruiden in een kom met een scheutje extra vierge olijfolie en vers citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de afgekoelde kalfslende in dunne plakjes en leg ze op een serveerschaal.
- Giet de tonijnmayonaise over de plakjes kalfslende. Garneer met de kruidensla. Serveer de gebakken vitello tonnato met kappertjes, tonijnmayonaise en kruidensla.
Eet smakelijk!