Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Vegan kipburgers met vegan mayonaise
Recepten

Vegan kipburgers met vegan mayonaise

Vegan kipburgers met vegan mayonaise - Oliehoorn

‘t Blijft toch wel een van onze favorieten: een burger op een broodje. Eventueel geserveerd samen met (zoete aardappel)friet of gebakken aardappeltjes en/of een frisse salade. Genieten! Nog geen inspiratie voor het avondeten? Dan bij deze een suggestie waarbij ‘t water je meteen in de mond loopt!

Ingrediënten voor 4 kipburgers

Zo maak je het

  1. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de kipburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Zet een grillpan op het vuur en laat hem flink heet worden. Olie toevoegen is niet nodig. Snijd de hamburgerbroodjes open en grill de snijkanten even kort in de hete grillpan zodat het oppervlak wat knapperiger wordt en er mooie grilstrepen ontstaan.
  3. Klop de vegan mayonaise, het water, het uienpoeder en de honing tot een egale saus.
  4. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de komkommer en de tomaat in dunne plakjes.
  5. Smeer op de onderste helft van elk broodje wat saus en beleg de broodjes daarna met wat sla.
  6. Leg de kipburgers op de sla. Top af met de ui, komkommer en tomaat.
  7. Verdeel nog wat van de saus over het geheel en plaats vervolgens de bovenste broodjes erop. Steek tot slot een houten prikkertje in de burgers.

Eet smakelijk!

Bekijk Vegan mayonaise