Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Sukade stoof met geroosterde pompoen en mayonaise

Sukade stoof met geroosterde pompoen en mayonaise

20241003-stofvlees pompoen_Mayonaise_V2

Ingrediënten

Voor circa 4 personen

Voor de sukade stoof:

  • 800 g sukadelappen
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 wortels, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 500 ml runderbouillon
  • 250 ml rode wijn
  • 2 el azijn
  • 2 el bloem
  • 3 el olijfolie of boter

Voor de gebakken aardappels:

  • 600 g vastkokende aardappels, geschild en in plakjes of partjes
  • 3 el olijfolie of boter
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl rozemarijn, fijngehakt

Voor de geroosterde pompoen:

  • 1 kleine pompoen (butternut of Hokkaido), in blokjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • Oliehoorn Mayonaise
  • Optioneel: 1 tl kaneel

Zo maak je het

Sukade stoof bereiden:

  1. Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  2. Bestrooi de sukadelappen met zout en peper en bestuif ze licht met bloem.
  3. Verhit de olijfolie of boter in een grote braadpan op middelhoog vuur. Braad de sukadelappen aan beide kanten bruin aan (ongeveer 3-4 minuten per kant). Haal vervolgens het vlees uit de pan en zet opzij.
  4. Voeg in dezelfde pan de fijngesneden uien, wortels en knoflook toe en bak ze 5 minuten tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit nog 2 minuten mee.
  6. Giet de rode wijn in de pan en schraap de aanbaksels los met een houten lepel. Laat de wijn 5 minuten inkoken.
  7. Voeg de runderbouillon, laurierblaadjes, tijm en azijn toe.
  8. Doe het vlees terug in de pan.
  9. Breng alles aan de kook, zet dan het vuur laag en laat de sukade 3 uur sudderen met het deksel op de pan. Draai af en toe het vlees om.

Gebakken aardappels:

  1. Kook de aardappels in licht gezouten water tot ze bijna gaar zijn, ongeveer 10 minuten.
  2. Giet af en laat ze droogstomen.
  3. Verhit 3 el olijfolie of boter in een grote koekenpan. Voeg de aardappels toe en bak ze op middelhoog vuur goudbruin en krokant, ongeveer 10-15 minuten.
    Breng op smaak met paprikapoeder, rozemarijn, zout en peper.

Geroosterde pompoen:

  1. Pompoen kruiden: Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de pompoenblokjes met olijfolie, komijn, kaneel (optioneel), zout en peper
  2. Pompoen roosteren: Spreid de pompoen uit op een bakplaat en plaats het in de oven gedurende 25-30 minuten, of tot de pompoen zacht is en goudbruin begint te kleuren.

Eet smakelijk!