Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Rauw gemarineerde zalm met mierikswortel-mayonaise
Recepten

Rauw gemarineerde zalm met mierikswortel-mayonaise

Rauw gemarineerde zalm in rode biet met mierikswortel-mayonaise

Ingrediënten

Voor circa 4 personen

  • 1 stuk verse zalmfilet met vel (circa 800 g)
  • 2 middelgrote rode bieten, geschild en geraspt
  • 1 bosje dille
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 4 el mierikswortel
  • 4 el Oliehoorn Mayonaise
  • verse dille voor garnering
  • Optioneel: Melba toast

Zo maak je het

  1. Meng in een kom de geraspte rode bieten, 2 el fijngehakte dille, knoflook, zout en versgemalen peper.
  2. Leg de zalmfilets op een groot stuk aluminiumfolie en verdeel het bietenmengsel gelijkmatig over de bovenkant van de zalm. Vouw de folie rond de zalm zodat deze goed is afgesloten en laat de zalm minstens 1 uur marineren in de koelkast.
  3. Terwijl de zalm marineert, meng je de mierikswortel en Oliehoorn mayonaise in een kleine kom. Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.
  4. Haal de zalm uit de marinade of veeg deze er een beetje vanaf. Snijd de gemarineerde zalm in schuine, dunne lange plakken.
  5. Serveer de in plakjes gesneden zalm met de mierikswortel-mayonaise en garneer met wat verse dille en grof gemalen peper.
    Tip: lekker met (Melba) toast.

Eet smakelijk!

Mayonaise 80%