Home / Inspiratie / Rauw gemarineerde zalm met mierikswortel-mayonaise
Recepten
Rauw gemarineerde zalm met mierikswortel-mayonaise
Ingrediënten
Voor circa 4 personen
1 stuk verse zalmfilet met vel (circa 800 g)
2 middelgrote rode bieten, geschild en geraspt
1 bosje dille
1 teentje knoflook, geraspt
4 el mierikswortel
4 el Oliehoorn Mayonaise
verse dille voor garnering
Optioneel: Melba toast
Zo maak je het
Meng in een kom de geraspte rode bieten, 2 el fijngehakte dille, knoflook, zout en versgemalen peper.
Leg de zalmfilets op een groot stuk aluminiumfolie en verdeel het bietenmengsel gelijkmatig over de bovenkant van de zalm. Vouw de folie rond de zalm zodat deze goed is afgesloten en laat de zalm minstens 1 uur marineren in de koelkast.
Terwijl de zalm marineert, meng je de mierikswortel en Oliehoorn mayonaise in een kleine kom. Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.
Haal de zalm uit de marinade of veeg deze er een beetje vanaf. Snijd de gemarineerde zalm in schuine, dunne lange plakken.
Serveer de in plakjes gesneden zalm met de mierikswortel-mayonaise en garneer met wat verse dille en grof gemalen peper. Tip: lekker met (Melba) toast.
Broodje braadworst Curry met witlofsalade, blauwe kaas en walnoten
Mmmm, dat smaakt naar meer. Deze variant op het klassieke broodje braadworst is er echt één om jouw vingers bij af te likken. Fris, licht pittig én heerlijk zoet door onze currysaus.
In een handomdraai op tafel en boordevol vitamines. Deze salade met gegrilde groenten is perfect voor een doordeweekse avond! Extra fijn: houd de leftovers apart en geniet de volgende dag van een voedzame lunch.