Home / Inspiratie / Pancetta-salie Kalfsmuis met laurier-aardappeltjes
Pancetta-salie Kalfsmuis met laurier-aardappeltjes
Ingrediënten
Voor circa 4 personen
Voor de kalfsmuis:
- 800 g kalfsmuis
- 100 g pancetta, dun gesneden
- 8-10 verse salieblaadjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepels boter
- Zout en peper naar smaak
- Keukentouw
Voor de spinazie:
- 400 g verse spinazie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- Snufje nootmuskaat
- Zout en peper naar smaak
Voor de laurier-aardappeltjes:
- 600 g kleine krielaardappeltjes, gehalveerd
- 3-4 laurierblaadjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel rozemarijn
- Zout en peper naar smaak
- Oliehoorn Mayonaise en/of Currysaus
Zo maak je het
De kalfsmuis:
- Bestrooi de kalfsmuis met zout en peper.
- Leg de salieblaadjes gelijkmatig over het vlees en bedek het vervolgens met de plakjes pancetta.
- Bind nu het geheel stevig vast met keukentouw, zodat de pancetta en salie goed op hun plaats blijven.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur, en braad het vlees aan alle kanten goudbruin, ongeveer 6-8 minuten.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Haal de kalfsmuis uit de pan en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat je het aansnijdt.
De spinazie:
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak de knoflook 1 minuut tot het geurt.
- Voeg de verse spinazie toe en roerbak het snel op middelhoog vuur totdat de spinazie net geslonken is, ongeveer 3-4 minuten.
- Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
De Laurier-aardappeltjes:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de gehalveerde krielaardappeltjes met olijfolie, rozemarijn, laurierblaadjes, zout en peper.
- Spreid de aardappels uit op een bakplaat en rooster ze in de oven gedurende 25-30 minuten, totdat ze goudbruin en krokant zijn. Schep halverwege om.
Maak je bord op met de kalfsmuis, spinazie en de aardappeltjes en top af met Oliehoorn mayonaise of curry!
Eet smakelijk!