Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Pancetta-salie Kalfsmuis met laurier-aardappeltjes

Pancetta-salie Kalfsmuis met laurier-aardappeltjes

20241003-kalfsmuis_aardappelsalade_curry_Mayonaise_Kerst_V2

Ingrediënten

Voor circa 4 personen

Voor de kalfsmuis:

  • 800 g kalfsmuis
  • 100 g pancetta, dun gesneden
  • 8-10 verse salieblaadjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepels boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Keukentouw

Voor de spinazie:

  • 400 g verse spinazie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snufje nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak

Voor de laurier-aardappeltjes:

  • 600 g kleine krielaardappeltjes, gehalveerd
  • 3-4 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Oliehoorn Mayonaise en/of Currysaus

Zo maak je het

De kalfsmuis:

  1. Bestrooi de kalfsmuis met zout en peper.
  2. Leg de salieblaadjes gelijkmatig over het vlees en bedek het vervolgens met de plakjes pancetta.
  3. Bind nu het geheel stevig vast met keukentouw, zodat de pancetta en salie goed op hun plaats blijven.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur, en braad het vlees aan alle kanten goudbruin, ongeveer 6-8 minuten.
  5. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  6. Haal de kalfsmuis uit de pan en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat je het aansnijdt.

De spinazie:

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak de knoflook 1 minuut tot het geurt.
  2. Voeg de verse spinazie toe en roerbak het snel op middelhoog vuur totdat de spinazie net geslonken is, ongeveer 3-4 minuten.
  3. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.

De Laurier-aardappeltjes:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de gehalveerde krielaardappeltjes met olijfolie, rozemarijn, laurierblaadjes, zout en peper.
  3. Spreid de aardappels uit op een bakplaat en rooster ze in de oven gedurende 25-30 minuten, totdat ze goudbruin en krokant zijn. Schep halverwege om.

Maak je bord op met de kalfsmuis, spinazie en de aardappeltjes en top af met Oliehoorn mayonaise of curry!

Eet smakelijk!

Mayonaise