Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Gourmet kipstukjes met barbecuesaus

Gourmet kipstukjes met barbecuesaus

20241003-Feestsauzen_Barbecuesaus_gourmet recept_wraps kip_V1

Ingrediënten

Voor circa 4 personen

  • 300 g kipfilet in kleine blokjes of reepjes gesneden
  • 100 ml Oliehoorn barbecuesaus
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 8 mini wraps
  • Oliehoorn barbecuesaus
  • Cherrytomaatjes gehalveerd
  • Komkommer in plakjes
  • Rode ui in dunne ringen gesneden
  • Sla
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse kruiden zoals peterselie of koriander

Zo maak je het

  1. Meng in een kom de kipstukjes met de Oliehoorn barbecuesaus, zodat de kip lekker gemarineerd is.
  2. Laat de kip ongeveer 15-30 minuten marineren.
  3. Verhit de gourmet pannetjes en vet deze licht in met een beetje olijfolie.
  4. Kip gaar je in ongeveer 4-5 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukjes.
  5. Voeg tijdens het bakken eventueel nog wat extra Oliehoorn barbecuesaus toe voor extra smaak en glans.
  6. Verwarm de mini wraps op de plaat terwijl de kip bakt.
  7. Zet cherrytomaatjes, komkommer, rode ui en sla klaar zodat iedereen zijn eigen gourmetkip-wraps kan maken. Maak hem af met nog extra Oliehoorn barbecuesaus

Eet smakelijk!