Home / Inspiratie / Gegrilde vleesspiesjes met Ketchup glazuur
Gegrilde vleesspiesjes met Ketchup glazuur
Ingrediënten
Voor circa 4 personen
500 g vlees naar keuze (bijvoorbeeld kipfilet, varkensvlees, rundvlees), in blokjes gesneden
zout en peper naar smaak
1 kop Oliehoorn Tomatenketchup
Optioneel: groenten zoals paprika, ui, champignons voor op de spiesjes
Zo maak je het
Week houten spiesen in water om te voorkomen dat ze tijdens het grillen verbranden.
Rijg het vlees (en eventuele de groenten) op de spiesen en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
Leg de spiesjes op de barbecue en gril ze gedurende 10-12 minuten, regelmatig draaiend, tot het vlees gaar is en mooie grillmarkeringen heeft.
Bestrijk de spiesjes met een dun laagje Oliehoorn Tomatenketchup aan beide zijden, ongeveer 1-2 minuten voordat ze klaar zijn met grillen. Dit zorgt voor een mooie glans en zoete smaak.
Haal de spiesjes van de barbecue en serveer ze met een los bakje Tomatenketchup.
Onmisbaar bij de BBQ en vooral ontzettend lekker! Jouw maïskolven maak je extra lekker deze huisgemaakte aioli. Simpel, maar verrukkelijk. Ga jij 'm maken?
Ben jij gek op zalm? Probeer dan eens deze heerlijke zalm van de BBQ met een kerrie twist! Hartig en lekker zoetpittig door onze Oliehoorn Zeedijk Mayonaise.