Home / Inspiratie / Gegrilde karbonades met friet, salade en Brander Mayonaise
Gegrilde karbonades met friet, salade en Brander Mayonaise
Ingrediënten
Voor circa 4 personen
4 varkenskarbonades
zoutflakes en versgemalen peper naar smaak
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Optioneel: verse kruiden zoals tijm, rozemarijn of oregano
Oliehoorn Brander Mayonaise
Voor de bijgerechten:
gemengde bladgroenten
zongedroogde tomaten
snackkomkommer,
dungesneden rode ui
olijfolie
balsamicoazijn
Frituurpan met frituurolie of Airfryer
Een zak friet
Zo maak je het
Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.
Bestrooi de karbonades aan beide kanten met zout en peper.
Meng de olijfolie met de fijngehakte knoflook en eventuele verse kruiden naar keuze. Bestrijk de karbonades aan beide kanten met het oliemengsel.
Grill de karbonades ongeveer 5-7 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn en een mooi grillpatroon hebben. De exacte grilltijd kan variëren afhankelijk van de dikte van de karbonades en de hitte van de grill.
Haal de karbonades van de grill en laat ze een paar minuten rusten voordat je ze serveert.
Bak de frieten in de friteuse of Airfryer.
Maak een eenvoudige salade met de gemengde bladgroenten, zongedroogde tomaatjes, komkommer en rode ui. Besprenkel met olijfolie, balsamicoazijn en een snufje zout en peper.
Serveer de gegrilde karbonades met de friet en de salade, én natuurlijk Oliehoorn Brander Mayonaise.
Een uniek spareribs recept; deze zoete marinade van cola houdt de spareribbetjes lekker mals en is verrassend lekker! Zeker in combinatie met een huisgemaakte aioli. Mmmm
Een echte klassieker: een heerlijk Hollandse schnitzel, extra lekker gemaakt met de Currysaus van Oliehoorn. Zout en knapperig, met het onderscheidende zoetje van onze Currysaus. Ga jij 'm maken?