Home / Inspiratie / Gefrituurde kaasballetjes met Sweet Chili Chipotlesaus
Gefrituurde kaasballetjes met Sweet Chili Chipotlesaus
Ingrediënten
Voor circa 4 personen
300 g geraspte kaas (bijv. een mix van cheddar en mozzarella voor een smeuïge binnenkant)
100 g roomkaas
1 ei
1 el bloem
100 g paneermeel
1 tl paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
Peper en zout naar smaak
Olie om te frituren
Oliehoorn Sweet Chili Chipotlesaus
Zo maak je het
Meng de geraspte kaas, roomkaas, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper in een kom.
Voeg het ei en de bloem toe en meng alles goed tot een stevig geheel.
Neem kleine hoeveelheden van het kaasmengsel (ongeveer een eetlepel per balletje) en rol ze tot mooie balletjes.
Rol de balletjes vervolgens door het paneermeel zodat ze een knapperige korst krijgen.
Verhit de olie in een pan tot ongeveer 170-180°C.
Frituur de kaasballetjes in porties, ongeveer 2-3 minuten per portie, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Zorg dat de balletjes niet aan elkaar plakken tijdens het frituren.
Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier.
Serveer de gefrituurde kaasballetjes warm, samen met de pittige Sweet Chili Chipotlesaus.
Huisgemaakte inktvisringen met Oliehoorn Fritessaus
Ben jij ook zo gek op inktvisringen? Met dit recept maak je ze gemakkelijk zelf, heerlijk vers en knapperig! En met een goede klodder Oliehoorn Fritessaus, zijn ze helemaal onweerstaanbaar.
Een uniek spareribs recept; deze zoete marinade van cola houdt de spareribbetjes lekker mals en is verrassend lekker! Zeker in combinatie met een huisgemaakte aioli. Mmmm