Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Klassieke Fish en Chips met Oliehoorn Fritessaus

Klassieke Fish en Chips met Oliehoorn Fritessaus

20241003_Fish and chips_Schol_Fritessaus_V1

Ingrediënten

Voor circa 4 personen

  • 4 witte visfilets (zoals kabeljauw, koolvis of dorade)
  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 150 g panko of paneermeel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 3 el olijfolie of boter om te bakken
  • Optioneel: Citroenpartjes bij het serveren
  • Een zak friet
  • Oliehoorn Fritessaus

Voor de venkelsalade:

  • 2 venkelknollen, dun gesneden
  • 1 kleine rode ui, dun gesneden
  • 1 appel (bijv. Granny Smith), dun gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl honing
  • Optioneel: 1 handvol verse dille

Zo maak je het

  1. Dep de visfilets droog met keukenpapier.
  2. Breng de visfilets op smaak met zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder en laat het even rusten.
  3. Doe de bloem in een ondiepe schaal.
  4. Klop het ei los in een andere schaal en meng dit met de melk.
  5. Doe het paneermeel in een derde schaal.
  6. Haal elke visfilet door de bloem, vervolgens door het eimengsel en tenslotte door het paneermeel. Zorg ervoor dat de vis goed bedekt is met een krokante laag.
  7. Verhit olijfolie of boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  8. Bak de visfilets ongeveer 3-4 minuten per kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn. De vis moet van binnen wit en schilferig zijn.

Eet smakelijk!

Fritessaus