Home / Inspiratie / Klassieke Fish en Chips met Oliehoorn Fritessaus
Klassieke Fish en Chips met Oliehoorn Fritessaus
Ingrediënten
Voor circa 4 personen
4 witte visfilets (zoals kabeljauw, koolvis of dorade)
100 g bloem
1 ei
100 ml melk
150 g panko of paneermeel
1 tl paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
3 el olijfolie of boter om te bakken
Optioneel: Citroenpartjes bij het serveren
Een zak friet
Oliehoorn Fritessaus
Voor de venkelsalade:
2 venkelknollen, dun gesneden
1 kleine rode ui, dun gesneden
1 appel (bijv. Granny Smith), dun gesneden
2 el olijfolie
1 el citroensap
1 el witte wijnazijn
1 tl honing
Optioneel: 1 handvol verse dille
Zo maak je het
Dep de visfilets droog met keukenpapier.
Breng de visfilets op smaak met zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder en laat het even rusten.
Doe de bloem in een ondiepe schaal.
Klop het ei los in een andere schaal en meng dit met de melk.
Doe het paneermeel in een derde schaal.
Haal elke visfilet door de bloem, vervolgens door het eimengsel en tenslotte door het paneermeel. Zorg ervoor dat de vis goed bedekt is met een krokante laag.
Verhit olijfolie of boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de visfilets ongeveer 3-4 minuten per kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn. De vis moet van binnen wit en schilferig zijn.
Huisgemaakte inktvisringen met Oliehoorn Fritessaus
Ben jij ook zo gek op inktvisringen? Met dit recept maak je ze gemakkelijk zelf, heerlijk vers en knapperig! En met een goede klodder Oliehoorn Fritessaus, zijn ze helemaal onweerstaanbaar.