Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / De traditionele frikandelbroodjes
Recepten

De traditionele frikandelbroodjes

De traditionele frikandelbroodjes - Oliehoorn inspiratie

Een frikandel speciaal is een van de lekkerste snacks die er bestaat, als je ‘t ons vraagt. Zit je met een borrel in de tuin en wil je een klein snackje erbij? Deze mini frikandelbroodjes zijn perfect. Met een schaaltje curry, mayo en uitjes maak je het extra speciaal. Hierdoor kun je helemaal je geluk niet op!

Ingrediënten voor de mini frikandelbroodjes

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat de mini frikandellen 30 minuten op kamertemperatuur ontdooien. Haal na twintig minuten ook het bladerdeeg uit de vriezer, zodat dat nog 10 minuten kan ontdooien op het aanrecht.
  3. Snijd ieder vierkant plakje bladerdeeg doormidden en spuit in het midden van elk plakje een eetlepel curry. Leg hierop een mini frikandel.
  4. Sla nu het deeg over de frikandel heen en maak met een vork rondom streepjes, zodat het deeg op elkaar plakt.
  5. Maak nu de kenmerkende streepjes op de bovenkant van de broodjes door met een mes inkepingen te maken.
  6. Klop een ei los en smeer met een kwastje de bovenkant van elkaar broodje in met het eimengsel.
  7. Bak de frikandelbroodjes af in de oven. Kijk na 10 minuten hoe de broodjes eruitzien en haal ze eruit zodra ze goudbruin zijn. Laat ze een beetje afkoelen.
  8. Vul ondertussen een schaaltje met mayo en curry en snipper een ui in fijne blokjes. Schep de ui op de saus en serveer bij de frikandelbroodjes.

Eet smakelijk!