Home / Inspiratie / Cola gemarineerde spareribs van de BBQ, met aioli
Cola gemarineerde spareribs van de BBQ, met aioli
Ingrediënten
Voor circa 4 personen
spareribs
cola (genoeg om de spareribs volledig in te bedekken)
barbecuesaus
zout en versgemalen peper
4 teentjes gepofte knoflook
1 el olijfolie
120ml Oliehoorn Mayonaise
10 g verse peterselie, fijngehakt
sap van 1 limoen
Zo maak je het
Begin met het marineren van de spareribs. Leg de spareribs in een grote ovenschaal en giet de cola over de spareribs, totdat ze volledig bedekt zijn.
Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de spareribs minstens 4 uur tot een nacht marineren in de koelkast.
Verwarm de barbecue voor op indirecte hitte, wat betekent dat je de kolen aan één kant van de barbecue plaatst en de spareribs aan de andere kant kookt. Dit zorgt voor langzame en gelijkmatige bereiding.
Haal de spareribs uit de marinade en laat ze uitlekken. Bewaar een deel van de marinade voor later gebruik. Leg de spareribs op het grillrooster boven de indirecte hitte, sluit de deksel van de barbecue en rooster de spareribs ca 1 uur, waarbij je ze af en toe omdraait en roostert tot ze gaar en mals zijn. Je kunt af en toe wat van de bewaarde marinade over de spareribs strijken voor extra smaak. Terwijl de spareribs koken, kun je de aioli maken.
De aioli maken: meng de Oliehoorn Mayonaise met de teentjes gepofte knoflook, 1 el olijfolie, limoensap en verse peterselie tot een smeuïg geheel. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Haal de spareribs van de barbecue als ze gaar zijn en snijd ze in individuele porties. Serveer de spareribs met de aioli.
Geen dijken, maar burgers bouwen! Opzoek naar de lekkerste kipburger? Wij hebben de tip; het zit 'm in de saus. Deze lekkere kipburger met onze lokale held 'Zeedijk mayonaise’ maakt van elk diner een feestje.
Onmisbaar bij de BBQ en vooral ontzettend lekker! Jouw maïskolven maak je extra lekker deze huisgemaakte aioli. Simpel, maar verrukkelijk. Ga jij 'm maken?