Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Caesar Salade met Zeedijk Mayonaise
Recepten

Caesar Salade met Zeedijk Mayonaise

Ceasar salade met Oliehoorn Zeedijk Mayonaise

Ingrediënten

Voor circa 4 personen

  • 2 kipfilets
  • 2 ansjovisfilets
  • 6 eieren
  • 1 krop Romeinse sla, gewassen en gesneden
  • Oliehoorn Zeedijk Mayonaise
  • 1 kopje croutons
  • 50 g Parmezaanse kaas flakes
  • ½ rode ui, in dunne plakjes gesneden
  • 8 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • Optioneel: 1 rijpe avocado, in plakjes gesneden
  • Optioneel: voor garnering, eetbare lentebloemen

Zo maak je het

  1. Verwarm een grillpan of grill voor op middelhoog vuur.
  2. Bestrijk de kipfilets met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  3. Gril de kipfilets aan elke kant gedurende 5-6 minuten, of tot ze gaar zijn en een grillmarkering hebben. Haal de kip van de grill en laat het even rusten voordat je het in plakjes snijdt.
  4. Kook de eieren in kokend water gedurende 3 minuten voor zachtgekookt. Koel af onder koud stromend water, pel en halveer ze.
  5. Meng in een grote kom, de gesneden Romeinse sla met de plakjes gegrilde kip, ansjovis, croutons, Parmezaanse kaas flakes, rode ui, cherrytomaatjes en optioneel avocado. Voeg hier Oliehoorn Zeedijk Mayonaise aan toe naar smaak.
  6. Verdeel de salade over borden en garneer eventueel nog met eetbare lentebloemen. Serveer met een extra bakje Zeedijk Mayonaise op tafel.

Eet smakelijk!

Zeedijk Mayonaise