Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Huisgemaakte tonijnsalade
Recepten

Huisgemaakte tonijnsalade

Huisgemaakte tonijnsalade

Ingrediënten

Voor circa 4 personen

  •  2 blikjes tonijn op waterbasis, uitgelekt
  • 1/2 kop Oliehoorn Mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 1/4 kop fijngehakte ui
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: 2 el fijngehakte verse peterselie

Zo maak je het

  1.  Meng de tonijn, Oliehoorn Mayonaise en citroensap in een middelgrote kom. Prak de tonijn een beetje met een vork zodat het goed vermengd is met de mayonaise en citroensap.
  2. Voeg de fijngehakte bleekselderij, ui en eventueel de verse peterselie toe aan het mengsel. Roer alles goed door elkaar.
  3. Breng de tonijnsalade op smaak met zout en peper.
  4. Proef de tonijnsalade en pas indien nodig de hoeveelheid mayonaise, citroensap of kruiden aan naar jouw voorkeur.
  5. Dek de kom af en laat de tonijnsalade minstens 30 minuten in de koelkast rusten om de smaken te laten mengen.
  6. Serveer de tonijnsalade op brood of met crackers.

Eet smakelijk!

Mayonaise 80%