Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Gegrilde vleesspiesjes met Ketchup glazuur

Gegrilde vleesspiesjes met Ketchup glazuur

Gegrilde vleesspiesjes met Ketchup glazuur

Ingrediënten

Voor circa 4 personen

  • 500 g vlees naar keuze (bijvoorbeeld kipfilet, varkensvlees, rundvlees), in blokjes gesneden
  • zout en peper naar smaak
  • 1 kop Oliehoorn Tomatenketchup
  • Optioneel: groenten zoals paprika, ui, champignons voor op de spiesjes

Zo maak je het

  1. Week houten spiesen in water om te voorkomen dat ze tijdens het grillen verbranden.
  2. Rijg het vlees (en eventuele de groenten) op de spiesen en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
  4. Leg de spiesjes op de barbecue en gril ze gedurende 10-12 minuten, regelmatig draaiend, tot het vlees gaar is en mooie grillmarkeringen heeft.
  5. Bestrijk de spiesjes met een dun laagje Oliehoorn Tomatenketchup aan beide zijden, ongeveer 1-2 minuten voordat ze klaar zijn met grillen. Dit zorgt voor een mooie glans en zoete smaak.
  6. Haal de spiesjes van de barbecue en serveer ze met een los bakje Tomatenketchup.

Eet smakelijk!

Tomatenketchup