Home / Inspiratie / Broodje krokante kip met wortelsalade en Amsterdamse uien
Recepten
Broodje krokante kip met wortelsalade en Amsterdamse uien
De perfecte match met onze Zeedijk-mayonaise? Een lekker kippetje! Slagerij Vet is onder Amsterdammers dé place to be voor het fameuze broodje Zeedijk. Maar ook jij kan thuis genieten van onze nieuwe kerriemayonaise. Bijvoorbeeld met dit broodje krokante kip. Geloof ons, hij is onweerstaanbaar lekker.
Ingrediënten
Voor 4 personen
4 Italiaanse bollen
2 kipfilets
75 gram bloem
1 theelepel gerookt paprikapoeder
peper en zout
1 ei
1 à 2 handjes panko
een scheutje zonnebloemolie
150 gram peen julienne
3 eetlepels Zeedijk-mayonaise
1 eetlepel yoghurt
100 gram Amsterdamse uien
1 eetlepel vocht uit de pot Amsterdamse uien
1 Elstar appel
Zo maak je het
Begin met het paneren van de kip. Doe de bloem in een diep bord en voeg het gerookte paprikapoeder en flink wat peper en zout toe. Roer goed door elkaar.
Kluts het ei los in een ander diep bord en zet nog een derde bord klaar met een laagje panko.
Wentel de kipfilets eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en tot slot door de panko.
Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en laat dit goed heet worden. Bak de kipfilets vervolgens goudbruin en gaar op middelhoog vuur, een minuutje of zes per kant. Houd tijdens het bakken de deksel op de pan, zo kan de kip beter gaar worden.
Ga ondertussen verder met het maken van de wortelsalade. Doe de peen julienne in een ruime kom.
Halveer de Amsterdamse uien en gooi ze bij de wortel. Schep er ook 1 eetlepel van het vocht uit de pot Amsterdamse uien bij.
Spoel de appel af onder de kraan. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Doe dit ook in de kom.
Roer vervolgens de Zeedijk mayonaise en de yoghurt door de wortelsalade. Breng op smaak met peper. Houd je van pittig? Dan zou je ook wat gedroogde chilipeper kunnen toevoegen.
Snijd de krokante kip in plakjes en snijd de Italiaanse bollen door de helft.
Beleg de broodjes met flink wat wortelsalade en top af met plakjes krokante kip.
Bij wie is de volgende borrel? Aankomen met lege handen is natuurlijk een no-go. Wij hebben hét recept waar je altijd punten mee scoort: ga deze week voor gevulde kaas- gehaktballetjes!