Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Pizza met rosbief, paddenstoelen en truffelmayonaise

Pizza met rosbief, paddenstoelen en truffelmayonaise

Pizza met rosbief, paddenstoelen en truffelmayonaise

Ingrediënten

Voor circa 4 personen

  •  Voor het pizzadeeg (je kunt ook kant-en-klaar pizzadeeg gebruiken):
    • 500 g bloem (type 00 of gewone bloem)
    • 325 ml warm water
    • 1 tl suiker
    • 1 zakje droge gist (7 g)
    • 1 tl zout
    • 2 el olijfolie
  • Voor op de pizza:
    • 200 g Creme Fraiche
    • 200 g mozzarella, in plakjes
    • 100 g verse champignons, in dunne plakjes
    • 100 g rosbief, dungesneden
    • 50 g rucola
    • 150 ml Oliehoorn Truffelmayonaise
    • Parmezaanse kaasflakes, voor garnering

Zo maak je het

Pizzadeeg maken:

  1. Meng het warme water, suiker en droge gist in een kom. Laat het 5-10 minuten staan totdat het schuimig wordt.
  2. Voeg de bloem en zout toe in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en giet het gistmengsel en de olijfolie erin.
  3. Meng alles goed en kneed het deeg op een met bloem bestoven oppervlak gedurende 10 minuten tot het soepel en elastisch is.
  4. Plaats het deeg in een licht ingevette kom, dek af met een vochtige doek en laat het rijzen op een warme plaats gedurende ongeveer 1 uur of totdat het in omvang is verdubbeld.

De pizza maken:

  1. Verwarm de oven voor op 250°C (of zo heet mogelijk).
  2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot de gewenste dikte en vorm. (Als je kant-en-klaar deeg gebruikt, volg dan de instructies op de verpakking.)
  3. Plaats het uitgerolde deeg op een bakplaat of een pizzasteen. Verdeel de crème fraîche over de bodem en leg daarop de plakjes mozzarella en champignons.
  4. Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende 8-10 minuten, of totdat de korst goudbruin is en de kaas gesmolten en bubbelend is.
  5. Haal de pizza uit de oven. Garneer de pizza met de plakjes rosbief, truffelmayonaise ,verse rucola en wat parmazaanflakes.
  6. Snij de pizza in punten én serveren maar.

Eet smakelijk!

Truffelmayonaise