Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor de paddenstoelenquiche:
- 1 kant-en-klare quichebodem (hartige taartdeeg)
- 250 gram gemengde paddenstoelen (bijv. Champignons, shiitake, oesterzwammen), in plakjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 4 eieren
- 1 kopje Oliehoorn mayonaise
- 1/2 kopje melk
- 1/2 kopje geraspte kaas (bijv. Gruyère of emmentaler)
- Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Voor de bietjes-truffel salade:
- 2 middelgrote bieten, gekookt en afgekoeld
- 2 eetlepels Oliehoorn truffelmayonaise
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Verse peterselie of bieslook (voor garnering, optioneel)