Home / Inspiratie / Hartige kaasmuffins met Oliehoorn mayonaise
Hartige kaasmuffins met Oliehoorn mayonaise
Ingrediënten
Voor circa 12 muffins
200 g bloem
2 theelepels bakpoeder
½ theelepel zout
½ theelepel paprikapoeder (of andere kruiden naar keuze, zoals tijm of oregano)
100 g geraspte kaas (bijv. oude kaas of cheddar)
1 ei
100 ml melk
80 g Oliehoorn mayonaise
50 g gesmolten boter
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180°C en plaats de muffinvormpjes in een muffinbakblik.
Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout, paprikapoeder en geraspte kaas.
Klop in een andere kom het ei los en voeg de melk, mayonaise en gesmolten boter toe. Meng dit goed.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer kort door tot alles net gemengd is. Niet te lang roeren, het beslag mag wat klonterig zijn!
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en stevig aanvoelen.
Laat de muffins even afkoelen en serveer ze lauwwarm of op kamertemperatuur.
Broodje rosbief met Parmezaanse kaas en pijnboompitten
Perfect voor een luxe Paasbrunch! Vers broodje rosbief met romige truffelmayonaise, geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Een smaakvolle combinatie. Makkelijk te maken maar moeilijk te weerstaan.
Laat je verrassen door dit heerlijke recept met onze Zeedijk Mayonaise! De klassieke Ceasar salade in Oliehoorn jasje, voor een buitengewone smaaksensatie.