Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Gourmetten met vis en knoflooksaus

Gourmetten met vis en knoflooksaus

20241003-Feestsauzen_Knoflooksaus_gourmet recept_vis_V1

Ingrediënten

Voor circa 4 personen

  • 200 g kabeljauwfilet, zeebaarsfilet of schelvisfilet in blokjes gesneden
  • Optioneel: 200 g grote gepelde garnalen
  • 1 citroen in partjes gesneden
  • Olijfolie
  • Verse kruiden zoals dille, peterselie of basilicum
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 courgette in dunne plakjes gesneden
  • 1 rode paprika in dunne reepjes gesneden
  • Cherrytomaatjes
  • Oliehoorn knoflooksaus

Zo maak je het

  1. Snijd de kabeljauw, zeebaars of schelvis in blokjes of dunne plakjes. Dep deze goed droog met keukenrolpapier.
  2. Meng de witvis met een beetje olijfolie, peper, zout en verse kruiden zoals dille of peterselie. Leg de vis op een schaal.
  3. Eventueel kun je de garnalen kort marineren in olijfolie, knoflook en citroensap voor extra smaak.
  4. Snijd naar wens de groenten in kleine stukjes die makkelijk op de gourmetplaat kunnen.
  5. Tijd om te grillen! Iedereen kan zijn stukje witvis (kabeljauw, zeebaars of schelvis) en garnalen naar smaak grillen. De groenten kunnen ernaast worden gegrild.
  6. Serveer het met de Oliehoorn knoflooksaus.

Eet smakelijk!

Knoflooksaus