Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Gepaneerde auberginefrietjes met sesamzaad

Gepaneerde auberginefrietjes met sesamzaad

20241003-Fritessaus_Aubergine snack_V2

Ingrediënten:

Voor circa 4 personen

  • 2 grote aubergine
  • 3 eieren
  • 200 g bloem
  • 200 g paneermeel of panko
  • 2 eetlepels sesamzaad (wit of zwart, of een mix van beide)
  • Zout en peper naar smaak
  • Olie om te frituren
  • Oliehoorn fritessaus

Zo maak je het

  1. Snijd de aubergine in dunne frietjes. De schil mag blijven zitten voor extra stevigheid, maar je kunt deze ook schillen als je dat lekker vind.
  2. Leg de auberginefrietjes op keukenpapier en strooi er wat zout over. Laat deze 15 minuten liggen.
  3. Dep ze daarna droog met keukenpapier om het overtollige vocht te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat ze knapperiger worden bij het frituren.Zet drie kommen klaar:
    Eén met bloem.
    Eén met de losgeklopte eieren.
    Eén met paneermeel en sesamzaad. Meng het sesamzaad door het paneermeel.
  4. Haal de auberginefrietjes eerst door de bloem, dan door het ei, en vervolgens door het mengsel van paneermeel en sesamzaad. Zorg ervoor dat de frietjes goed bedekt zijn.
  5. Verhit de olie in een frituurpan of diepe pan tot ongeveer 170°C.
  6. Frituur de auberginefrietjes in kleine porties, 2-3 minuten per portie, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Serveer de krokante auberginefrietjes direct met de Oliehoorn fritessaus

Eet smakelijk!

Fritessaus