Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Gegrilde tonijn op tempura-zeewierchips met Brander mayo

Gegrilde tonijn op tempura-zeewierchips met Brander mayo

20241003-Tempure-Zeewier cracker met gegrilde tonijn en Brander mayo_Kerst_V1

Ingrediënten

Voor circa 4 personen

  • 200 g verse tonijnsteak
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel limoensap of citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • 8-12 stuks zeewierchips (te koop bij de supermarkt of Aziatische winkels)
  • 4 eetlepel Oliehoorn Brander-mayonaise
  • Shiso cress (of microgreens als alternatief)
  • 1 theelepel geroosterd sesamzaad

Zo maak je het

  1. Meng de sesamolie, sojasaus en limoensap in een kom. Leg de dun gesneden plakjes tonijn in dit mengsel en laat het 10 minuten marineren.
  2. Bestrooi het licht met zout en peper.
  3. Haal de tonijn uit de marinade en schud de overtollige marinade eraf.
  4. Grill de tonijnsteak 1-2 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte, tot de buitenkant mooi bruin is en de binnenkant nog rood is (medium rare).
  5. Haal de tonijn van het vuur en laat het een paar minuten rusten.
  6. Leg de zeewierchips op een serveerschaal. Zorg dat ze heel blijven en mooi zijn verdeeld, zodat elke chip een basis vormt voor de topping.
  7. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Grill de plakjes gemarineerde tonijn kort, ongeveer 20-30 seconden per kant, zodat ze mooi dichtschroeien maar van binnen nog rauw en sappig zijn. Haal de tonijn direct van het vuur om verder garen te voorkomen.
  8. Leg een stukje gegrilde tonijn op elke zeewierchip.
  9. Lepel een klein beetje Oliehoorn Brander-mayonaise op elke tonijnchip.
  10. Garneer met wat shiso cress voor een frisse, bestrooi met geroosterd sesamzaad.

Eet smakelijk!