Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Gegrilde maïskolven met aioli
Recepten

Gegrilde maïskolven met aioli

Gegrilde maïskolven met knoflook aioli

Ingrediënten

Voor circa 4 personen

  • 4 verse maïskolven, schoongemaakt
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 120 ml Oliehoorn Mayonaise
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en versgemalen peper naar smaak

Zo maak je het

  1.  Meng in een kleine kom de Oliehoorn Mayonaise met 1 el olijfolie,  de geraspte knoflook en citroensap. Voeg naar smaak zout en peper toe tot de aioli helemaal naar jouw smaak is. Zet het mengsel in de koelkast terwijl je de maïskolven bereidt.
  2. Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
  3. Bestrijk elke maïskolf met olijfolie en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Leg de maïskolven op de grill en rooster ze, al draaiende, tot ze gelijkmatig goudbruin en licht geschroeid zijn, circa 10-12 minuten.
  4. Haal de gegrilde maïskolven van de barbecue en leg ze op een serveerschaal. Serveer de maïskolven warm, met de knoflook aioli er overheen of als dip erbij.

Eet smakelijk!

Mayonaise 80%