Home / Inspiratie / Cheeseburgers met bacon en Brander mayonaise
Recepten
Cheeseburgers met bacon en Brander mayonaise
Ingrediënten
voor 4 stuks
500 gram half-om-half-gehakt
2 theelepels grove mosterd
1 sjalotje
1 teen knoflook
1 ei
1 à 2 handjes paneermeel
peper en zout
4 hamburgerbroodjes
2 tomaten
wat blaadjes sla
± 200 gram bacon
4 plakjes gewone kaas of cheddar
een paar zoetzure augurkjes
Brander mayonaise
Zo maak je het
Snipper het sjalotje ragfijn en hak de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers.
Doe het gehakt in een kom samen met het sjalotje, de knoflook, de mosterd, het eitje en wat paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Kneed het gehakt goed door. Vind je het mengsel nog wat te nat? Voeg dan een beetje extra paneermeel toe. Kneed vier burgers van het gehakt.
Snijd de hamburgerbroodjes open en leg de broodjes een paar minuutjes met de snijkanten op de barbecue zodat je mooie grillstrepen krijgt. Een grillpan gebruiken kan ook.
Zet een koekenpan op het vuur en leg de bacon in de pan. Bak het spek uit en laat daarna even uitlekken op een keukenpapiertje.
Smeer de hamburgers in met een heel klein laagje olie om plakken te voorkomen en leg ze op de barbecue. Gril ze gedurende 10 minuten gaar. Wil je liever een burger die iets meer rosé is? Gril je burgers dan wat korter. Geen barbecue bij de hand? Laat dan een grillpan of koekenpan goed warm worden en bak je hamburgers daarin.
Snijd ondertussen de tomaat en de augurk in plakjes.
Besmeer de hamburgerbroodjes met een dikke laag Brander mayonaise. Leg er sla op, dan een hamburger en top af met de kaas, bacon, augurk en tomaat. Steek er eventueel een houten prikkertje in en klaar zijn je homemade cheeseburgers.