De Brander mayonaise, met een hoger aandeel mosterd, zichtbare stukjes zwarte peper en een unieke kruidenmix, is een fenomeen uit het naoorlogse Groningen. Brander mayonaise kenmerkt zich als onderscheidende mayonaise met een karakteristieke smaak.
74% raapolie, mosterd (water, mosterdzaden, azijn, zout, suiker, kruiden) (mosterd), water, 5% scharreleigeel (ei), suiker, azijn, zout, gehydroliseerd plantaardig eiwit (bevat glutenbevattende granen), conserveermiddel (kaliumsorbaat), verdikkingsmiddel (xanthaangom), voedingszuur (citroenzuur), zwarte peper, smaakversterker (E631, E621), aroma (bevat glutenbevattende granen), kleurstof (bètacaroteen), antioxidant (E385)
De Brander mayonaise is bedacht en gemaakt door familie Brander van Cafetaria Brander, dat aan de Grote Markt zat. 30 jaar lang was deze bijzondere mayonaise, met een geheel eigen smaak, een fenomeen. Oliehoorn heeft in samenwerking met de familie Brander deze mayonaise opnieuw uitgebracht, zodat iedereen wederom van deze unieke mayonaise kan genieten.
Door de unieke samenstelling heeft de Brander mayonaise een heerlijke en verrassende smaak, die erg goed te combineren is met frites, snacks, salades en kip. Maar daarnaast kun je de Brander natuurlijk bij nog een heleboel andere gerechten gebruiken.
Nederlandse kroketbroodjes en Brander mayonaise. Een perfecte combinatie!
Lees meer