Home / Inspiratie / BBQ-kipvleugels met gebraden aardappelen en gestoomde groenten
BBQ-kipvleugels met gebraden aardappelen en gestoomde groenten
Ingrediënten
Voor circa 4 personen
1 kg kipvleugels
120 ml Oliehoorn barbecuesaus
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel paprikapoeder
800 g vastkokende aardappelen in blokjes
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel rozemarijn
Zout en peper naar smaak
300 g gemengde groenten (bijv. haricot verts, bospeen, venkel)
1 eetlepel olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng in een grote kom de kipvleugels met olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout, en peper.
Voeg de barbecuesaus toe en zorg ervoor dat de vleugels goed bedekt zijn.
Leg de gemarineerde vleugels op een bakplaat met bakpapier en zorg ervoor dat ze niet overlappen.
Bak de kipvleugels in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of totdat ze goudbruin en krokant zijn. Halverwege de baktijd kun je de vleugels omdraaien en ze eventueel een extra laagje barbecuesaus geven voor meer smaak.
Terwijl de kipvleugels in de oven liggen, kook je de aardappelen in gezouten water voor ongeveer 10 minuten tot ze net gaar zijn.
Giet ze af en laat ze een paar minuten stomen om het vocht te verwijderen.
Meng de aardappelen met olijfolie, rozemarijn, zout en peper.
Spreid ze uit op een andere bakplaat en rooster ze in de oven (naast de kipvleugels) gedurende 20-30 minuten, of totdat ze goudbruin en krokant zijn, regelmatig omdraaien.
Stoom de gemengde groenten in een stoommandje of in een pan met een beetje water tot ze gaar maar nog knapperig zijn (ongeveer 5-7 minuten).
Dit gerecht is om je vingers bij af te likken! Pure winterse smaken van het seizoen. Van de eerste tot de laatste hap, je zult blijven genieten! Perfect voor een gezellige avond aan tafel.
Gegrilde karbonades met friet, salade en Brander Mayonaise
De lekkerste karbonades? Die eet je natuurlijk met Oliehoorn Brander Mayonaise! Met dit klassieke karbonade-recept zit je sowieso 'gebakken'. Of nou ja... gegrild!