Home / Inspiratie / Gourmet mini hamburgers met hamburgersaus
Gourmet mini hamburgers met hamburgersaus
Ingrediënten
Voor circa 4 personen
300 g rundergehakt
1 kleine ui fijn gesnipperd
1 teentje knoflook (fijngehakt)
1 ei
2 eetlepels paneermeel
1 theelepel mosterd
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gedroogde peterselie of andere kruiden naar keuze
Olijfolie voor het bakken
Toppings veldsla, tomaatjes, komkommer
Oliehoorn hamburgersaus
Zo maak je het
Meng het gehakt in een grote kom met de fijngesnipperde ui, knoflook, ei, paneermeel, mosterd, paprikapoeder, peterselie, en peper en zout.
Kneed het mengsel goed door met je handen tot alles goed gemengd is.
Verdeel het gehaktmengsel in kleine porties en vorm er mini hamburgertjes van, ongeveer ter grootte van een golfbal, en druk ze lichtjes plat.
Maak ze klein genoeg zodat ze snel garen op de gourmetplaat.
Iedereen kan zijn mini hamburgertjes zelf bakken op de gourmetplaat. Gebruik wat olijfolie om de plaat licht in te vetten.
Bak de hamburgers ongeveer 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte.
Rooster de mini hamburgerbroodjes eventueel kort op de gourmetplaat.
Zet de augurkjes, cherrytomaatjes, komkommer, veldsla op tafel, zodat iedereen zijn eigen burger kan samenstellen. Top de burger af met de Oliehoorn hamburgersaus
Pizza met rosbief, paddenstoelen en truffelmayonaise
Het beste van 2 werelden: Pizza én Truffelmayonaise. We love it! Deze combinatie komt misschien als een verrassing, maar geloof ons; dit is een heerlijk aangename verrassing! Ga jij 'm maken?
Geen dijken, maar burgers bouwen! Opzoek naar de lekkerste kipburger? Wij hebben de tip; het zit 'm in de saus. Deze lekkere kipburger met onze lokale held 'Zeedijk mayonaise’ maakt van elk diner een feestje.