Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Gegrilde zalm met Zeedijk Kerrie Mayonaise

Gegrilde zalm met Zeedijk Kerrie Mayonaise

Gegrilde zalm met Zeedijk Mayonaise

Ingrediënten

Voor circa 4 personen

  •  4 zalmfilets (ongeveer 150 g per stuk)
  • 120 ml Oliehoorn Zeedijk Mayonaise
  • 2 el versgeperst sinaasappelsap
  • 1 el versgeperst citroensap
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 5 g dille, fijngehakt
  • zout en versgemalen peper naar smaak
  • optioneel: citroen- en sinaasappelplakjes en extra dille voor garnering

Zo maak je het

  1.  Verwarm de BBQ voor op middelhoog vuur. Meng in een kom de mayonaise, verse sinaasappel- en citroensap, geraspte knoflook en dille. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  2. Bestrijk beide zijden van elke zalmfilet met de Zeedijk Mayonaise . Leg de zalmfilets op de grill en gril ze aan elke kant ongeveer 4-5 minuten of tot de zalm gaar is en goudbruin kleurt.
  3. Haal de gegrilde zalm van de barbecue en leg ze op een serveerschaal. Serveer de gegrilde zalm met plakjes citroen en sinaasappel en wat extra takjes dille.

Eet smakelijk!

Zeedijk Mayonaise