Home / Inspiratie / Gegrilde zalm met Zeedijk Kerrie Mayonaise
Gegrilde zalm met Zeedijk Kerrie Mayonaise
Ingrediënten
Voor circa 4 personen
4 zalmfilets (ongeveer 150 g per stuk)
120 ml Oliehoorn Zeedijk Mayonaise
2 el versgeperst sinaasappelsap
1 el versgeperst citroensap
2 teentjes knoflook, fijngehakt
5 g dille, fijngehakt
zout en versgemalen peper naar smaak
optioneel: citroen- en sinaasappelplakjes en extra dille voor garnering
Zo maak je het
Verwarm de BBQ voor op middelhoog vuur. Meng in een kom de mayonaise, verse sinaasappel- en citroensap, geraspte knoflook en dille. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Bestrijk beide zijden van elke zalmfilet met de Zeedijk Mayonaise . Leg de zalmfilets op de grill en gril ze aan elke kant ongeveer 4-5 minuten of tot de zalm gaar is en goudbruin kleurt.
Haal de gegrilde zalm van de barbecue en leg ze op een serveerschaal. Serveer de gegrilde zalm met plakjes citroen en sinaasappel en wat extra takjes dille.
Onmisbaar bij de BBQ en vooral ontzettend lekker! Jouw maïskolven maak je extra lekker deze huisgemaakte aioli. Simpel, maar verrukkelijk. Ga jij 'm maken?
Een uniek spareribs recept; deze zoete marinade van cola houdt de spareribbetjes lekker mals en is verrassend lekker! Zeker in combinatie met een huisgemaakte aioli. Mmmm