Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Paddenstoelenquiche met bietjes-truffel salade
Recepten

Paddenstoelenquiche met bietjes-truffel salade

Paddenstoelenquiche met Oliehoorn bietjes- truffelmayonaise salade

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de paddenstoelenquiche:

  • 1 kant-en-klare quichebodem (hartige taartdeeg)
  • 250 gram gemengde paddenstoelen (bijv. Champignons, shiitake, oesterzwammen), in plakjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 eieren
  • 1 kopje Oliehoorn mayonaise
  • 1/2 kopje melk
  • 1/2 kopje geraspte kaas (bijv. Gruyère of emmentaler)
  • Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)

Voor de bietjes-truffel salade:

  • 2 middelgrote bieten, gekookt en afgekoeld
  • 2 eetlepels Oliehoorn truffelmayonaise
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Verse peterselie of bieslook (voor garnering, optioneel)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180°c.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  3. Voeg de plakjes paddenstoelen toe en bak ze tot ze zacht zijn en het vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
  4. Klop in een kom de eieren, mayonaise en melk samen. Voeg de geraspte kaas toe en roer goed door.
  5. Plaats de kant-en-klare quichebodem in een taartvorm. Verdeel het paddenstoelenmengsel gelijkmatig over de bodem en giet hier vervolgens het eimengsel overheen.
  6. Bak de quiche in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot deze goudbruin en stevig is. Laat de quiche enkele minuten rusten voordat je hem in plakken snijdt.
  7. Schil de gekookte bieten en snijd ze in zeer dunne plakjes met behulp van een scherp mes of een mandoline.
  8. Plaats de dun gesneden bieten in een grote kom en voeg de truffelmayonaise toe aan de bieten. Meng goed, zodat de bieten gelijkmatig bedekt zijn met de truffeldressing. Voeg meer truffelmayonaise toe als dat nodig is, afhankelijk van je smaak.
  9. Breng de salade op smaak met zout en versgemalen zwarte peper naar wens.
  10. Garneer de salade eventueel met verse peterselie of bieslook voor extra smaak en presentatie.
  11. Serveer de quiche met de bieten-truffel salade.

Eet smakelijk!

Truffel mayonaise