Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Bang bang crunchy cauliflower
Recepten

Bang bang crunchy cauliflower

Bang bang crunchy cauliflower DSC_0884

Ingrediënten

4 personen

  • 1 kleine bloemkool of de helft van een grote bloemkool
  • 100 gram bloem
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel zout
  • wat versgemalen peper
  • ± 100 gram panko
  • 2 bosuitjes

voor de saus:

  • 4 eetlepels Oliehoorn-vegan mayonaise
  • 1 eetlepel Oliehoorn-curry
  • 1 eetlepel chilisaus
  • een klein kneepje limoensap

 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes, was de roosjes in een vergiet onder de kraan en laat ze goed uitlekken.
  3. Pak er een kom bij en voeg melk, bloem, ei, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en wat peper toe. Roer door elkaar tot een egaal beslag.
  4. Zet een diep bord klaar met daarin de panko. Wentel de bloemkoolroosjes een voor een door het beslag en wentel ze daarna door de panko.
  5. Verdeel de gepaneerde bloemkoolroosjes over de bakplaat en bak ze gedurende 30 minuten goudbruin, krokant en gaar in de oven. Keer ze halverwege even om.
  6. Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes en klop de ingrediënten voor de saus door elkaar.
  7. Strooi de bosui over de bang bang crunchy cauliflower en serveer met de saus.

Eet smakelijk!

Bekijk Vegan Mayo