Home / Inspiratie / Borrelsnack: gehaktballetjes gevuld met kaas
Recepten
Borrelsnack: gehaktballetjes gevuld met kaas
Bij wie is de volgende borrel? Aankomen met lege handen is natuurlijk een no-go. Wij hebben hét recept waar je altijd punten mee scoort: ga deze week voor gevulde kaas- gehaktballetjes!
Ingrediënten
Voor ongeveer 20 balletjes
500 gram rundergehakt
125 gram kaas (jonge of belegen, net wat je lekker vindt)
1 ui
1 theelepel grove mosterd
1 eitje
± 2 handjes paneermeel
paar takjes verse tijm
peper en zout
olijfolie om in te bakken
Oliehoorn Brander-mayonaise
Zo maak je het
Snipper het uitje heel fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui glazig.
Snijd ondertussen de kaas in blokjes en haal de blaadjes tijm van de takjes.
Doe het gehakt in een ruime kom. Voeg de gebakken uitjes, de mosterd, het ei en de tijm toe. Breng verder op smaak met flink wat peper en een beetje zout.
Voeg eerst één handje paneermeel toe en kneed alles door elkaar. Als het gehakt nog erg plakt voeg je wat extra paneermeel toe.
Ga vervolgens balletjes draaien. Pak een stukje gehakt, druk het plat, leg er een blokje kaas op en vouw het gehakt er vervolgens omheen. Draai er daarna een mooi balletje van, iets kleiner dan een golfballetje.
Verhit weer wat olijfolie in een ruime koekenpan en bak de balletjes op hoog vuur aan tot ze mooi bruin zijn. Draai de balletjes regelmatig.
Zet daarna het vuur laag en dek de pan af met een deksel. Bak de balletjes daarna nog zo’n 10 à 12 minuutjes tot ze helemaal gaar zijn.
Serveer de balletjes met een schaaltje Brander-mayonaise ernaast.