Dé ultieme toevoeging aan je borrelplank? Loaded fries met kaas en een Mexicaans tintje. Verrassend, uniek en om je vingers bij af te likken!
Ingrediënten
Voor 3 à 4 personen
1 kg zoete aardappels of 1 kg ovenfriet zoete aardappel
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel gerookt paprikapoeder
peper en zout
een handje mais uit blik
een handje zwarte bonen uit blik
1 kleine rode ui
een handje cherrytomaatjes
1 jalapeño peper
100 gram Cheddar kaas
een paar eetlepels guacamole
wat koriander naar smaak
Voor de saus:
125 gram crème fraîche
3 eetlepels Oliehoorn fritessaus
rasp van één limoen
sap van een halve limoen
gemalen chilivlokken naar smaak
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Was de zoete aardappels, dep ze goed droog, laat de schil zitten en snijd ze in dunne frietjes. Weinig tijd? Je kunt ook voorgesneden zoete aardappels in frietvorm kopen in de supermarkt.
Doe de zoete aardappelfriet in een ruime kom en voeg 4 eetlepels olijfolie, 1 theelepel gerookt paprikapoeder en wat peper en zout naar smaak toe. Hussel goed door elkaar.
Verdeel de zoete aardappelfriet vervolgens over de bakplaat en bak gedurende 25 à 30 minuten gaar. Schep halverwege voorzichtig een keertje om.
Maak ondertussen de saus. Roer de crème fraîche, de fritesaus en het sap van een halve limoen door elkaar. Voeg ook de rasp van 1 limoen toe en breng verder op smaak met gemalen chilivlokken. Zet even aan de kant.
Ga verder met de toppings. Rasp de cheddarkaas en snijd de tomaatjes in partjes en de rode ui in dunne ringen. Snijd de jalapeño peper in dunne plakjes. Spoel de bonen en de mais even schoon onder de kraan in een zeef.
Strooi een paar minuten voor het einde van de oventijd de cheddar over de friet zodat de kaas lekker kan smelten.
Haal de friet uit de oven en leg op een grote schaal. Schep hier en daar wat guacamole op de friet en ook wat saus. Serveer de rest van de saus er los bij.
Top de loaded fries af met de ui, partjes tomaat, zwarte bonen, mais en koriander.